Milka – jedinstveno nežan ukus

Tajna jedinstvenog Milka ukusa krije se u našem imenu (MILch i KAkao na nemačkom). Ono odražava našu posvećenost korišćenju samo najkvalitetnijih sastojaka za pripremu. Milka mlečna čokolada sa alpskim mlekom je najnežnija čokolada u svakom pogledu, od načina na koji se topi u ustima, do načina na koji topi srca svih koji je probaju.

100% alpsko mleko

Milka je proizvod sa tradicijom. Već više od sto godina svaki litar mleka koji se koristi za proizvodnju naših čokolada potiče isključivo iz regiona Alpa.


Pre nego što postane deo naše čokolade, alpsko mleko se prerađuje u mleko u prahu i prečišćeni maslac. I ovo je proces iza koga stoji višedecenijsko iskustvo: još je švajcarski „pionir čokolade“ Filip Sušard koristio mleko u prahu u proizvodnji čokolade.

Odabrani sastojci u svakoj čokoladi.

Osnovni sastojci svake Milka čokolade jesu kakao, mleko i šećer. Njima se dodaje još sastojaka radi ukusa, npr. lešnici.

U našim pogonima dnevno se proizvedu milioni tabli nežne Milka čokolade sa alpskim mlekom. Da bi svaka tabla Milka čokolade imala isti ukus, one se proizvode prema jedinstvenoj recepturi i u strogo kontrolisanom postupku. Pri tome je neophodno precizno se pridržavati različitih proizvodnih koraka: npr. sastojci dobijeni iz mleka: obrano mleko u prahu, slatka surutka u prahu i prečišćeni maslac, dodaju se pojedinačno da bi se prerada bolje kontrolisala.
* zavisno od vrste čokolade

Unutra se nalazi ono što spolja piše!

Tačna receptura i postupak proizvodnje koji čine našu Milka čokoladu sa alpskim mlekom tako neodoljivo nežnom, tajna je koja se generacijama dobro čuva. Ipak, na ambalaži tačno naznačimo šta se unutra nalazi: to važi za sve sastojke i za najčešće alergene.
Zato što znamo da neke osobe koje pate od alergija reaguju i na same tragove proizvoda, koji su toliko slabašni da se ne mogu otkriti uobičajenim metodama. Zato se na svakoj ambalaži nalazi detaljan spisak sastojaka.

Prati nas i saznaj više o našim novitetima